Vogeltjes

Het is winter en af en toe komen er wat vogeltjes in de tuin van de pinda's eten. Ook al vriest het of waait het hard, de vogeltjes lijken weinig last te hebben van de kou. Deze twee vogeltjes, die ik laatst heb gemaakt van strijkkralen, zullen het in ieder geval niet koud krijgen met een warme sjaal of muts op!

De vogels zijn gemaakt van Hama midi-strijkkralen. Voor het vogeltje met de muts gebruikte ik 5 verschillende soorten strijkkralen en voor het vogeltje met de sjaal maar 4. Het is een leuk werkje om samen met de (klein)kinderen te maken. De vogels zijn niet al te groot en passen op 1 strijkkralenplankje.

 

Patroon

De patronen heb ik uitgewerkt en kan je hier gratis downloaden. Op het patroon staat precies aangegeven welke kleuren Hama-strijkkralen er gebruikt zijn en waar de strijkkralen neergelegd moeten worden zodat je zelf deze leuke vogeltjes kan namaken.

Zelf vind ik het fijn werken om de strijkkralen met een pincet op te pakken. Nadat je het patroon hebt gemaakt, is het een kwestie van even kort met een strijkijzer (met strijkpapier of bakpapier ertussen) over het patroon heen strijken zodat de strijkkralen aan elkaar smelten. Daarna kan je je ontwerp van het strijkkralenplankje halen en is je ontwerp klaar!

Veel plezier met het maken van deze twee schattige vogeltjes!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.